Шамаросаха обирджия моторист

Двама рокери задигнаха 30 лева от бензиностанция

Шамаросаха обирджия моторист | StandartNews.com

София. Двама мотористи станаха за смях след като опитаха да задигнат оборота на бензиностанция, но си тръгнаха само с 30 лева. Инцидентът стана до гара Елин Пелин. Сигнал за нападението е подаден на тел.112 в 20.01 часа.

По модел на банковия обир, който бе извършен от въоръжени мотористи ден по-рано, крадците нахлули в бензиностанцията с каски на главите и заплашили двете служителки с пистолет. Жените точно си предавали смяната. Едната от тях оказала съпротива - ударила шамар на един от бандитите и дори го съборила на земята с мотора. Нападателите се уплашили и избягали. Единият отпрашил с мотора в посока Нови Хан, а другият побягнал към полето, разказа комисар Николай Николов, директор на Областна дирекция на МВР – София.

По описание на потърпевшите нападателите са високи около 165 сантиметра и тегло около 50–60 кг. Обирът не е бил предварително подготвен, става въпрос за млади момчета, които са неопитни, и те ще бъдат заловени, заяви комисар Николай Николов. Една от служителките на бензиностанцията твърди, че пистолетът не е бил истински, а запалка.

Заради обира районът на Елин Пелин бе блокиран от полиция.

Не е изключено и други да се опитат да имитират бандата на мотористите, която задигна 60 000 лв. от клон на банка "Алианц" в столицата. През април "рокери" обраха ОББ в Студентски град, а в началото на октомври моторист отмъкна пенсиите от пощенски клон в Челопечене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай