СГП с мащабна акция в София

СГП с мащабна акция в София | StandartNews.com

София. На територията на София беше проведена специализирана съвместна операция на Агенция „Митници", Главна дирекция „Национална полиция", СДВР, Специализирани полицейски сили, Национална агенция по приходите и Агенция по безопасност на храните.

Операцията се провежда под ръководството на Софийска градска прокуратура, по разпореждане на главния прокурор.

Предприетите действия имат за цел пресичане на разпространението на акцизни стоки без бандерол, на противозаконно отнети вещи, разпространение на наркотични вещества, както и престъпления извършени от и с малолетни и непълнолетни лица.

В хода на специализираната операция са проверени 255 души, 22 търговски обекти, 34 автомобила. 27 от проверените лица са криминално проявени, задържани са 16. Установени са и трима издирвани. Проверени са три адреса, за които е имало сигнали за наличие на акцизни стоки без бандерол.

13 души са отведени в Трето РУП за проверка. Двама са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Срещу единият, който е криминално проявен, е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.234 НК (държане на акцизни стоки без бандерол). Срещу него е започнала проверка и за притежание на газово оръжие.

Задържан е един чужд гражданин, с наложена мярка от съда - отказан престой в страната. Предстои екстрадицията му. Установени са и 2 лица, известни с джебчийски кражби.

Служителите на реда са установили малолетен, който разпространявал акцизни стоки без бандерол. Съставен му е акт за административно нарушение.

Съставени са и 16 акта за различни нарушения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай