Сгащиха непълнолетен автор на бомбени заплахи

Младежът е арестуван днес в Пловдив

Сгащиха непълнолетен автор на бомбени заплахи | StandartNews.com

Още един подател на имейли за бомби в училища бе задържан от ГДБОП. 16-годишният ученик е арестуван заради изпратени от него имейли със заплахи за поставени взривни устройства в училища в четири града у нас.

Младежът е арестуван днес в Пловдив. Установен е неговият приятел, с когото са пращали мейли и са създали Телеграм канал.

На 31 март до няколко публични мейл адреса и до мейла на ГДБОП са изпратени съобщения за поставени взривни устройства във всички училища в Пловдив, Ямбол, София и Бургас.

За разкриването на подателя са изискани данни от английска компания от чиито сървъри е изпратен заплашителния мейл. Установено е, че пощенската кутия е създадена няколко часа преди изпращането на мейла. И така се стига до днешния арест.

В петък за изпращане на имейли с бомбени заплахи бе задържан 17-годишен тийнейджър в София. Той обяснил, че правил това, тъй като не искал да ходи на училище. Все още обаче не е ясно кой стои зад първите бомбени заплахи, които бяха разпратени в началото на седмицата до десетки училища в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай