Северин сменя затвора с психиатрия

Цял месец ще проверяват дали убиецът на Виктория е вменяем

Северин сменя затвора с психиатрия | StandartNews.com

За 30 дни убиецът на русенската тв журналистка Виктория Маринова - Северин Красимиров, ще смени затворническата килия с болнична. Той отива за изследвания в психиатричното отделение на клиниката към ловешкия затвор, реши днес Окръжният съд в крайдунавския град по искане на Окръжната прокуратура.

По всяко едно дело се назначават съдебно-психиатрични експертизи, които дават становище за вменяемостта на обвиняемите лица, коментира окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев. Това дело не е изключение и по него също сме назначили такава експертиза, допълни той.

Защита на Красимиров не е възразила на искането на обвинението и макар че съдебното решение подлежи на обжалване пред Великотърновския апелативен съд, най-вероятно такова няма да има.

На 6 октомври 30-годишната Виктория Маринова, административен директор на русенската телевизия TVN и водеща на предаване в нея, бе брутално изнасилена и зверски убита, докато правела крос на бетонната алея край Дунав. Престъплението бе извършено посред бял ден на едно от любимите за разходка на русенци места. За убийството бе заловен и екстрадиран от Германия ромът Северин. Той бе закован с безспорни ДНК-доказателства. Повдигнати са му две обвинения - за изнасилване и за убийство по особено мъчителен за жертвата начин. Северин може да получи доживотна присъда без право на замяна. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай