Четвъртък,

Съдът реши съдбата на гледача на кучетата убийци

От: Агенция Стандарт -
1170
Съдът реши съдбата на гледача на кучетата убийци
A
A
A

Районният съд в Горна Оряховица остави за постоянно в ареста гледача на петте кучета, които този четвъртък убиха 40-годишна жена в Долна Оряховица, съобщи БНР.

61-годишният Ивалин Стратиев, който е трябвало да се грижи за петте кучета, разкъсали в четвъртък сутринта 40-годишната Мирослава Стоянова, имал устна договорка със стопанина им, който е в Германия, да се грижи за животните и да живее в имота. Изпращали му пари за храна на кучетата, но гледачът ги изпивал и животните скитали в покрайнините на Долна Оряховица, озверели от глад, разказаха съседи. 

Делото за мярката за неотклонение на обвиняемия, който не полагал грижи за кучетата, убили санитарката от горнооряховската болница, беше гледано днес при закрити врата в Районния съд в Горна Оряховица, който го остави за постоянно в ареста. Съдът прие, че има опасност той да се укрие и има обосновано предположение, че Стратиев е автор на деянието, за което го грозят до 5 г. затвор и 10 000 лв. глоба. 

Служебният защитник на обвиняемия заяви, че ще обжалва най-тежката мярка за неотклонение. Клиентът му съдействал на полицията и бил в шок, щом разбрал за случилото се.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com