Съд за мъж, убил майка си

На 1 декември 2018 г. в село Честименско умишлено е убил 51-годишната си майка

Съд за мъж, убил майка си | StandartNews.com

Пред съда ще бъде изправен мъж, обвинен в убийството на майка си в Добрич. Подсъдим е 25-годишният К.Р., който е обвинен за това, че на 1 декември 2018 г. в село Честименско умишлено е убил 51-годишната си майка.

Според данните в обвинителния акт, подсъдимият и жената, с която съжителствал на семейни начала, живеели в дома на неговите родители. Вечерта на 1 декември 2018 г. двамата гостували на свои съседи и мъжът употребил алкохол.

След като се прибрали около 3 ч. през нощта подсъдимият започнал да удря и обижда жена си. Майката на подсъдимия се намесила, като застанала между него и жена му, за да предотврати побоя. Целейки да отстрани майка си, подсъдимият два пъти й нанесъл удар с юмрук в главата и я блъснал.

Тя залитнала към стената, паднала по гръб, направила гърч и повече не помръднала. Жена му успяла да избяга навън и отишла отново в съседите си. Разказала им за станалото и те се обадили на телефон 112 за линейка.

Пристигналият на местопроизшествието екип на "Спешна помощ" констатирал смъртта на пострадалата.

Престъплението, за което мъжът е обвинен, се наказва с лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай