Четвъртък,

Роднина на Силвия Великова набил колега от БНР

От: Редактори -
Роднина на Силвия Великова набил колега от БНР
A
A
A

Полицията в София разследва „грозен“ инцидент, разиграл се в нюзрума на програма "Хоризонт" в БНР преди седмица. Добрин Йотов, девер на Силвия Великова, който също като нея и брат си работи в радиото, е нападнал репортера Добромир Видев, съобщи директорът на радиото Светослав Костов, цитиран от Дарик.

Нападението е било предшествано от разговор, по време на който Видев се е интересувал по каква причина два негови журналистически материала не са били излъчени. В този момент Йотов, който е редактор на новините, му е налетял и започнал да го души, разказа шефът на БНР. На грозния инцидент е имало достатъчно свидетели в нюзрума.

Видев не е подавал сигнал до полицията. Това обаче е направил дежурният полицай в спешната болница, който е длъжен да докладва при медицинско освидетелстване на пациенти. Последвала полицейска проверка. В радиото пристигнали разследващи полицаи, които снели показания от участниците в инцидента. За побоя Светослав Костов е бил информиран от програмния директор Мартин Минков.

"Изискани са писмени обяснения от участниците в този инцидент. УС разговаря с Добромир Видев . И това, което той каза, беше, че вече го е страх да ходи на работи", каза още директорът на радиото. Пред ръководството на радиото Видев е посочил, че подобно нещо му се случва за втори-трети път и именно затова вече се страхува. В отговор на въпроса дали спорът между двамата журналисти има връзка и с напрежението в БНР, избухнало след твърденията за цензура от Силвия Великова и поисканата му оставка от редколегията, Светослав Костов заяви, че участниците в мелето не са дали такива писмени обяснения.

"Чух, че е имало нещо подобно. Има и такава версия, но това го няма в техните обяснения", коментира директорът на БНР и добави, че повече ще говори, след като приключи разследването. По тази причина към момента мълчат и двамата журналисти - нападателят и потърпевшият.

Костов коментира и днешния протест в негова подкрепа, който се състоя сутринта пред БНР."Изненадан съм от броя на хората и масовостта на протеста в моя защита. Това показва, че не само 5-6 човека са хората, които работят в радиото и имат право на мнение", добави генералният директор на БНР.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички