Роднина на Силвия Великова набил колега от БНР

Добрин Йотов, девер на Силвия Великова, е нападнал репортера Добромир Видев

Роднина на Силвия Великова набил колега от БНР | StandartNews.com

Полицията в София разследва „грозен“ инцидент, разиграл се в нюзрума на програма "Хоризонт" в БНР преди седмица. Добрин Йотов, девер на Силвия Великова, който също като нея и брат си работи в радиото, е нападнал репортера Добромир Видев, съобщи директорът на радиото Светослав Костов, цитиран от Дарик.

Нападението е било предшествано от разговор, по време на който Видев се е интересувал по каква причина два негови журналистически материала не са били излъчени. В този момент Йотов, който е редактор на новините, му е налетял и започнал да го души, разказа шефът на БНР. На грозния инцидент е имало достатъчно свидетели в нюзрума.

Видев не е подавал сигнал до полицията. Това обаче е направил дежурният полицай в спешната болница, който е длъжен да докладва при медицинско освидетелстване на пациенти. Последвала полицейска проверка. В радиото пристигнали разследващи полицаи, които снели показания от участниците в инцидента. За побоя Светослав Костов е бил информиран от програмния директор Мартин Минков.

"Изискани са писмени обяснения от участниците в този инцидент. УС разговаря с Добромир Видев . И това, което той каза, беше, че вече го е страх да ходи на работи", каза още директорът на радиото. Пред ръководството на радиото Видев е посочил, че подобно нещо му се случва за втори-трети път и именно затова вече се страхува. В отговор на въпроса дали спорът между двамата журналисти има връзка и с напрежението в БНР, избухнало след твърденията за цензура от Силвия Великова и поисканата му оставка от редколегията, Светослав Костов заяви, че участниците в мелето не са дали такива писмени обяснения.

"Чух, че е имало нещо подобно. Има и такава версия, но това го няма в техните обяснения", коментира директорът на БНР и добави, че повече ще говори, след като приключи разследването. По тази причина към момента мълчат и двамата журналисти - нападателят и потърпевшият.

Костов коментира и днешния протест в негова подкрепа, който се състоя сутринта пред БНР."Изненадан съм от броя на хората и масовостта на протеста в моя защита. Това показва, че не само 5-6 човека са хората, които работят в радиото и имат право на мнение", добави генералният директор на БНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай