Рецидивисти пребиха 92 годишна за 20 лева

Извършителите са арестувани само шест часа след престъплението

Рецидивисти пребиха 92 годишна за 20 лева | StandartNews.com

Снимка-МВР

Трима мъже пребиха и ограбиха двама възрастни в шуменско село Велино. Извършителите са арестувани само шест часа след престъплението.

Сигналът за посегателството е приет в дежурната част на ОДМВР в ШУмен в 03:45 часа на 13 декември.

Жертвите са жена на 92 години и мъж на 61, а нападението било за 20 лева, които тримата рецидивисти отмъкнали от тях. С пострадалите в четвъртък се срещнаха директорът на ОДМВР в Шумен Ялчън Расим и окръжният прокурор Маргарита Георгиева.

Малко преди 03:00 ч. през нощта в сряда в къщата на баба Куля нахлуват мъже. Освен възрастната жена там е бил и Величко Илиев, който се грижи за нея.

„Дойдоха, разбиха вратата, която беше заключена. Разбиха и другата врата и започнаха да ме бият. Искаха пари”, разказва Величко Илиев пред Нова.

„След като не намират това, което търсят, те преминават в другата стая, където лежи трудно подвижна възрастна жена. Нанасят удари по лицето й. Искат ѝ всичките пари”, обясни ст. комисар Ялчън Расим.

Престъпниците си тръгват с едва 20 лева от къщата. С таксито, с което са дошли от Шумен, се връщат обратно в областния град.

Те са 27-годишен криминално проявен мъж от Нови пазар, 23-годишният му брат, 44-годишен мъж от Шумен и 20-годишен с постоянен адрес в областния град. С постановление на прокурор трима от задържаните са с мярка до 72 часа, 44-годишният е с полицейска мярка до 24 часа.

„Двама от извършителите, за които има доказателства, че са извършили деянието, са действали по време на извършването му в условията на опасен рецидив”, обясни Маргарита Георгиева.

За трима има доказателство, че са фактическите извършители на престъплението. Четвъртият е чакал отвън. Работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Шумен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай