Рецидивист преби и ограби баба на 91 г.

Дена Славкова отишла да си вземе пенсията, когато Джуката я нападнал

Рецидивист преби и ограби баба на 91 г. | StandartNews.com

Рецидивист преби и ограби жена на 91 години в Горна Оряховица само 20 дни, след като излезе от затвора. Инцидентът е от преди дни, а извършителят -52-годишен мъж, е задържан няколко часа след обира в центъра на града на оживена улица и посред бял ден, предава Нова тв.

В тежко състояние е 91-годишната Дена Славкова два дни след нападението и последвалия грабеж. Тя е на легло в ортопедията на великотърновската болница със счупена ръка и рани по главата. Случаят е от вторник сутринта. Възрастната жена посещава пощенската станция в Горна Оряховица, за да получи отпуснатата й парична помощ от 495 лв. След излизане от пощата забелязва непознат мъж да се навърта около нея.

"Едно момче, не мога да ви го опиша как е, не е българче, пресрещна ме там и ме заговори, но аз не помня и не чувам. И си тръгнах направо - между павилионите", разказва Дена Славкова.

На път за дома си, недалеч от центъра на Горна Оряховица, 91-годишната жена е застигната от непознатия. От кадри на охранителни камери се вижда, как мъжът рита бастуна й, спъва жената и я блъска, за да падне.
"Удари ме нещо плоско....нещо със сила по главата. Не помня вече нищо какво е станало. Помня, че бях на земята седнала и виках за помощ. Бутнах за портмонето - няма го", си спомня жената.

Мъжът краде сумата от 495 лв., като оставя жената в безпомощно състояние на пътя, а тя е със счупена ръка.

"Паднала ли съм на нея. Ударът помня, беше с нещо плоско. Не беше дъска. Не мина много време и аз си събирам ченетата на две. И ги вземах, и гледам, и викам: Какво ще правя? Те са ми най-скъпите, с тях се храня и са ми много удобни. Какво ще правя... започнах да плача", разказва Дена Славкова.

Сигнал до полицията подават минаващи хора, а криминалисти от Горна Оряховица бързо установяват самоличността на нападателя - 52-годишен криминално проявен, многократно осъждан за такива престъпления.

Родом е от плевенското село Асеново, известен с прякора Джуката. Преди две седмици е излязъл от затвора. Задържан е на главната улица във Велико Търново в центъра на областния град.

Възрастната жена е била уважавана личност в града - счетоводител с дългогодишен стаж. За нея се грижат внуците й, които са възмутени.

"Не е редно толкова възрастен човек толкова грубо да го ограбиш. Разбирам, че е направил грабеж, но не е нужно с такава бруталност", заяви Даниел Славков - внук на Ден.

Джуката вече е привлечен като обвиняем и с постановление на Окръжна прокуратура - В. Търново е задържан за 72 часа.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай