Разследват школски шеф за иманярство

Разследват школски шеф за иманярство | StandartNews.com

Това е скалъпена история, твърди Ахмед Дунгьов

Школски директор бе изведен с полиция от училище, за да се извърши обиск в дома му заради иманярство. Служители на реда влезли в Основно училище „Пейо Яворов" в белишкото село Горно Краище в сряда. Шефът на учебното заведение Ахмед Дунгьов е закаран в жилището му в село Краище, за да се направи претърсване.

От благоевградската полиция съобщиха, че в момент на извършване на теренни разкопки с цел търсене на археологически находки в местността Миланица край Якоруда полицейски служители на РУ-Разлог са задържали трима други мъже. Заловени са 50-г. съселянин на Дунгьов Мустафа Ч., 36-годишният П. В. от град Добринище и 50-г. И.Д. от Банско. На място са намерени и иззети технически средства за теренни разкопки. По случая е образувано досъдебно производство за извършване на археологически разкопки с технически средства без разрешение. Наказанието е лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 5000 до 15 000 лева.

50-г. Ахмед Дунгьов в четвъртък бе на работното си място в училището, където се провеждаше външно оценяване. „Това е скалъпена история срещу мен. Нямам нищо общо, не се занимавам с иманярство. Нямам представа защо е тази атака срещу мен. Някой е подал сигнал в полицията и е подвел органите на реда. Отидох в полицейското управление, където ме разпитаха, дадох обяснения и ме освободиха. Нищо не откриха в дома ми, свързано с иманярска дейност. Спокоен съм, не съм нарушил закона", коментира школският директор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай