Разследващ проговори за сгащения купувач на гласове в Несебър

Има данни откъде са дошли намерените в заподозрения големи суми пари

Разследващ проговори за сгащения купувач на гласове в Несебър | StandartNews.com

При нас бе получена информация, че има крупна сума пари, която трябва да бъде разпределена на по-ниските нива. За първи път установяваме и задържаме лице, което е било най-отгоре на организацията за купуване на гласове. Той е трябвало да намери организатори, които да му наберат гласове за местните избори. Това коментира пред Нова телевизия началникът на Икономическа полиция в Бургас комисар Станислав Дачев.

Имаме данни откъде са средствата, но към момента не мога да оповестя тази информация, тъй като могат да бъдат опорочени процесуално-следствените действия, посочи той.

Тепърва предстои да разберем за конкретна партия или кандидат са били предназначени парите. Работата по случая продължава, коментира той.

Арестуван е 49-годишен мъж по случая. Имаме насоки, но не мога да дам повече информация, допълни той.

Извършено е претърсване на три места в Бургас и на едно в село Равда, като парите са намерени в няколко места. Общата сума е 185 000 евро и 25 000 лева. Има данни за лица, които са свързани с арестувания, но тепърва предстои да се задълбочи работата и с тях. Кога ще има арести, не мога да кажа, но такива ще има, увери той.

Мъжът беше задържан за срок до 24 часа и след това освободен. Това, че не му е повдигнато веднага обвинение, не означава, че няма да бъде направено. Самото престъпление е сложно за доказване и документиране, така че предстои прокуратурата, когато прецени, да му повдигне обвинение, коментира още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай