Разкриха причината за смъртта на Емил Боев

Официално становище на прокуратурата в Перник

Разкриха причината за смъртта на Емил Боев | StandartNews.com

"Ще бъде направена ДНК експертиза, независимо от това, че семейството на Емил Боев го разпознава". Това обявиха на брифинг от Окръжна прокуратура Перник.

"Ще извършим всичко необходимо, за да бъдем категорични, че това е лицето. Вчера към 18:30 часа човек, разхождащ се около езерото, забелязва тялото и сигнализира до полицията. Този район преди това беше многократно обхождан, но без резултат", съобщава говорителят на ОД на МВР в Перник Венцислав Алексов.

Той  потвърди, че младият мъж се е удавил.

"Разбира се, ще бъде извършена и ДНК-експертиза, за да можем да заключим категорично, че Емил Боев е лицето", обясни Албена Стоилова, говорител на Окръжна прокуратура – Перник.

От нощта, в която той изчезнал, на камера се виждало, че се е движел, каза говорителят на окръжната прокуратура. Тя добави, че всеки момент ще започнат огледът и аутопсията. Тялото било сравнително добре съхранено. Самото езеро през по-голямата част било замръзнало, затова разследващите предполагат, че е изплувало чак на 60-ия ден.

Обикновено при удавяне трупът първо потъва и след определен период - изплувала, обикновено между 40 и 60-ия ден, пише novini.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай