Разкриха оранжерия за канабис в Пазаджик

Полицията е задържала един заподозрян

Разкриха оранжерия за канабис в Пазаджик | StandartNews.com

Служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОД на МВР-Пазарджик разкриха мини оранжерия за отглеждане и последваща обработка на канабис, съобщиха от полицията.

Реализацията е проведена вчера в хода на полицейска операция по противодействие на производството и разпространението на наркотици в областния град. Екипи от сектора са проверили апартамент, намиращ се на един от централните булеварди в Пазарджик.
Там е открито помещение, обособено за отглеждане на канабис. При претърсването са намерени и иззети уреди за контрол на влажността, на температурата, въздуховоди, аспиратори, лампи, торове, електронна везна.

Открито е и растение в саксия с височина около 1.3 метра. В пликове, различни разфасовки, криминалистите намерили и суха зелена маса от глави и съцветия с тегло около 393 грама. Откритата дрога и оборудване са иззети, а 34-годишният обитател на жилището е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата, води се досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай