Разкриха най-голямата оранжерия за марихуана в Русенско

По случая са задържани 9 души

Разкриха най-голямата оранжерия за марихуана в Русенско | StandartNews.com

При спецоперация в Русенско бяха разкрити над 140 кг марихуана на стойност над 1 милион лева по пазарни цени. По случая са задържани девет души, съобщи началникът на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в Русе Петър Ванев.

Марихуаната е била отглеждана в халета в стопански двор в село Новград. На място са арестувани седем души, а други двама са задържани в София, след съдействието на служители от главна дирекция "Национална полиция", СДВР и ОДМВР-София.

"Изключително затворен цикъл на производство. В една от сградите е имало спални и кухненски помещения и санитарни възли. Хората влизат и не излизат оттам, за да не будят подозрение", обясни Ванев. Той коментира, че няколко фирми имат отношение към имота.

При операцията са открити и над 1743 саксии с марихуана, иззети са четири автомобила, както и множество документи, сочещи към фирми, свързани с покупки на части от оборудването. Също така са намерени голям брой телефони, компютърни конфигурации, таблети, системи за видеонаблюдение и радиовръзка.

Ванев съобщи още, че четирима от задържаните вече са осъждани - един от мъжете има присъда за притежание на оръжие, а други трима - за наркотици.

По думите му това е най-голямата оранжерия за марихуана, откривана досега в региона.

Работата по случая продължава. Предстои на задържаните да бъдат повдигнати обвинения. Към настоящия момент осем от тях са арестувани с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура в Русе за срок от 72 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай