Разбиха банда за далавери с тв програми

България също е в списъка на държавите с такава дейност

Разбиха банда за далавери с тв програми | StandartNews.com

Специализираната прокуратура участва в неутрализирането на международна организирана престъпна група за незаконно разпространение на телевизионни програми чрез IP телевизия, киберпрестъпления и пране на пари, съобщиха от държавното обвинение.

Групата действала на територията на 11 европейски държави - Италия, Германия, Швеция, Малта, Литва, Гърция, Нидерландия, Франция, Румъния, Словения и България, като е генерирала значителни престъпни приходи.

През 2019 г. в Специализираната прокуратура е образувана преписка въз основа на изпратена от Националното бюро на България в Евроджъст Европейска заповед за разследване, издадена от Републиканската прокуратура при съда в Неапол, Италия

Заповедта е във връзка с образувано от прокуратурата в Неапол наказателно производство срещу организирана престъпна група за аудиовизуално пиратство чрез излъчване на защитени с авторско право платени телевизионни програми, кинопродукции и програми в интернет.

Предприети са действия по разследването от следователи към Отдел „Следствен“ на Специализираната прокуратура, и инспектори от ГДБОП.

Под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура на територията на България са осъществени претърсвания и изземвания в офис на търговско дружество със седалище в Петрич, управлявано от двама чужди граждани – разследвани като участници в престъпната група.

Оттам, както и от офиси в София, Ямбол и Монтана, свързани с престъпната дейност, са иззети сървъри, декодери, рутери, лаптопи и друга техника, както и огромен обем документи. Запорирани са банкови сметки, управлявани от участниците в групата, както и движимо имущество.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай