Разбиха канал за износ на дрога

10,5 кг псевдоефедрин са спипани от полицаи и митничари на ГКПП – Русе

Разбиха канал за износ на дрога | StandartNews.com

Стара Загора. Канал за трафик на дрога е бил пресечен при съвместна операция проведена вчера от служители на ГД "Национална полиция", областната дирекция на МВР – Стара Загора, Агенция "Митници" и гранични полицаи.

Акцията е била финализирана в четвърътк след сигнал за износ на наротично вещества към Европа, съобщиха днес от полицията.

На ГКПП – Русе за митническа проверка е бил спрян микробус със старозагорска регистрация, управляван от И.Р. /29 г./ от Стара Загора. В автомобила са пътували още двама негово съграждани - 27-годишната М.К. и С.З. /25 г./. При извършените обискав сака на жената са били открити около 7,762 кг таблетки псевдоефедрин – прекурсор, използван за производството на наркотици. В колана, опасан около кръста С.З. са били намерени и иззети още около 2,8 кг таблетки псевдоефедрин.

По-късно е задържан и още един старозагорец - С.С./34 г./ , който се предвижвал в друг автомобил и се опитал да предупреди водача на микробуса да не преминава през граничния пункт.

В хода на разслесването е било установено, че таблетките са получени от 39-годишния М.М. от Стара Загора. Той е издирен и също задържан от полицията.
По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница-Русе. И четиримата замесени в канал за износ на дрога са задържани за 24 часа, а работата по случая продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай