Разбиха банда фалшификатори на пари

Разбиха банда фалшификатори на пари | StandartNews.com

Стара Загора. Престъпна група за производство на фалшиви монети и банкноти, български и чуждестранни, бе разкрита при спецоперация на полицията в Казанлък в четвъртък.

Бандата е била задържана докато се подготвяла да стартира престъпния си бизнес - производство на фалшиви монети евро, швейцарски франкове, български левове и американски долари. При извършените обиски в домове и кваритири в Града на розите на четирима от участниците в групата са били открити и иззети са множество предмети, вещи и оборудване, свързани с престъпната им дейност, съобщиха в петък от полицията. Става дума за матрици, преси, заготовки за изработване на монети, пещ за изпичане на метал, фрези, пантограф, силиконови отливки и калъпи с различни изображения. Полицията е иззела и заготовки за монети, компютърни конфигурации и друго оборудване за изработване на фалшивите монети и банкноти.

За 24 часа в полицейското управление на Казанлък са задържани двамата тартори на групата - казанлъчаните - Н.Б. /46 г./, и С.Р. на 38 години. Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на арестуваните и техните съучастници продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай