Пуснаха санитарката, източила карта на починал

Мярка за неотклонение „подписка“ наложи наблюдаващия прокурор

Пуснаха санитарката, източила карта на починал | StandartNews.com

Мярка за неотклонение „подписка“ наложи наблюдаващия прокурор за санитарката, източила дебитна карта  на тежко болен от COVID-19, дни преди да почине в УМБАЛ – Стара Загора.

ВИЖ ОЩЕ: Санитарка източи хиляди от починал пациент

На 56-годишна евентуална извършителка Мария Х., е наложена възможно най-леката мярка, тъй като нямало реална възможност тя да се укрие или извърши друго престъпление.

Първоначално обявената за открадната сума от 3 200 лева всъщност е с 1 000 лева по-голяма, станало ясно от досъдебното разследване. Парите били „дръпнати“ в рамките на 10 последователни трансакции във времето от 30 декември до 5 януари, включително и в деня, когато притежателят на пластиката, 68-годишният Доборомир Андонов е бил починал.

Извършителката Мария Х. е работела като санитар в COVID-отделение. Тя се възползвала от състоянието на пациента и му прибрала две банкови карти, на чийто гърбове били залепени листчета с ПИН-кодовете. Според близки на починалия още около 1 000 лева са били източени от втората карта.

От ръководството на държавната УМБАЛ – Стара Загора обявиха, че Мария Х. е освободена дисциплинарно от работа веднага след получаване на сигнала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай