Пуснаха "Капитан Андреево" в двете посоки

Пуснаха "Капитан Андреево" в двете посоки | StandartNews.com

Пунктът е отворен в двете посоки след сутришната акция

ГКПП "Капитан Андреево" вече е отворен в двете посоки и всички трасета на изхода към Турция и входа към България действат. От митница Свиленград съобщиха, че вече се обработват всички камиони от около двадесет минути.

ГКПП "Капитан Андреево" беше блокиран на входните си трасета от Турция рано тази сутрин заради антикорупционната акция на прокуратурата, ДАНС, МВР Хасково и ГДБОП. При акцията бяха арестувани все още по неофициална информация 14 души. Направени са обиски на жилища, лични и служебни автомобили, както и в административни сгради на самия пункт. Проверявани са домове и в Свиленград, Хасково, Любимец, Димитровград и Харманли.

Очаква се официална пресконфененция на която да бъде дадена информация за арестите и самата акция. По неофициална информация задържните митнически служители са част от разбит канал за нелегално прехвърляне на цигари. В момента пред първа бариера на ГКПП "Капитан Андреево" на изхода към Турция все още има огромна опашка от тирове, която е около 10км. Приблизително толкова е и върволицата от камиони които чакат да влязат в България от отсрещното ГКПП в Турция "Капъкуле". По груби изчислниея огромният трафик от тирове ще бъде разсеян на сутринта. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай