Психиатър: Мъжът, убил детето си, бил в ступор

Човекът е бил абсолютно неадекватен и под въздействието на нереални идеи и възприятия, обясни д-р Гелев.

Психиатър: Мъжът, убил детето си, бил в ступор | StandartNews.com

Преди инцидента в Севлиево мъжът, който погуби детето си, е бил в ступор. Тази прогноза направи психиатърът д-р Веселин Гелев пред Нова тв.

Тежкият случай от вчера буквално разтърси Севлиево. Двегодишно дете беше прободено смъртоносно с нож. Заподозрян за това е баща му, който е направил опит след това да отнеме и своя живот, защото е открит с прерязани вени, но е спасен. Мъжът се е борел с депресия и бил в психиатрично заведение пред януари, но след 4 дни престой е освободен за домашно лечение, припомни dir.bg.

"Много пъти съм коментирал как трябва да се лекуват хората и как да бъдат настанявани в психиатрични заведения, когато имат тежки психични разстройства. Нещата се повтарят през годините в една и съща режисура. Човекът е бил в ступор - това е едно тежко психично разстройство. Не става въпрос за депресия, вероятно става въпрос за психоза - тежко психично разстройство, при което има тотална дезорганизация на мисленето, емоциите и волята. Човекът е бил абсолютно неадекватен и под въздействието на нереални идеи и възприятия", обясни д-р Гелев.

Психиатърът обясни, че ако човек не иска да се лекува, решение може да вземе само съдът, но процедурата е дълга и тромава. Д-р Гелев посочи още, че ако човек или неговите близки откажат лечение, медиците нямат право да ги принуждават.

Патрулен автомобил цял ден и цяла нощ охранява почернения дом, който се намира в близост до училище. Раненият мъж и убитото дете са открити от съпругата и другото дете на семейството, които са отсъствали по време на инцидента. От полицията и прокуратурата не съобщават подробности. Съседи твърдят, че семейството е добро и не е проблемно.

Психиатърът, приел мъжа след инцидента, твърди, че той е бил абсолютно неадекватен с прорезни рани по крайниците. Директорът на психиатрията д-р Сюзън Съдъкова потвърди, че мъжът е бил приет в лечебното заведение за четири дни през януари, след което е изписан по настояване на неговата съпруга.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай