Психар извади пистолет срещу Цветанов (обновена)

Психар извади пистолет срещу Цветанов (обновена) | StandartNews.com

София. 60-годишен мъж извади газов пистолет срещу кортежа на Цветан Цветанов сутринта в столицата. Човекът насочил оръжието срещу колите, които съпътстват вътрешния министър, когато минавал по ул. "Гурко". Гардовете на НСО веднага са задържали мъжа.

"Не знам дали е било насочено срещу мен, но не се притесних", коментира Цветанов. По думите му един човек е препречил кортежа с кофа за боклук, преди това обаче са минали и други коли.

Колегите реагираха съвсем професионално, каза вътрешният министър. Човекът е в Първо районно. Има регистрация, има здравословен проблем, психичен, поясни той. Задържаният има регистрация за опит за убийство и кражба. На въпрос – дали нападението е било планирано, Цветанов отговори: Това е интересното, защото преди това минаха и други коли преди нас, и изведнъж.

Нападателят е арестуван за 24 часа за заплаха срещу кортежа на вътрешния министър и е отведен в Първо РПУ, съобщиха и от СДВР. Мъжът е с инициали М.К.М. и няма постоянен адрес в столицата. За сметка на това има пет регистрации в полицията, една от които е закана за убийство. Мъжът е и с присъда за хулиганство от 2004 г. През 2008 г. той е бил настанен в болница заради психично разстройство.

Работата по случая продължава, предстои да се докладват материалите в Районна прокуратура и да се повдигне обвинение.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай