Прокуратурата поиска постоянен арест за полицаите и сводника

Прокуратурата поиска постоянен арест за полицаите и сводника | StandartNews.com

Районна прокуратура – Благоевград внесе в съда искане за постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо тримата мъже, арестувани по време на специализирана акция за трафик на жени и сводничество. Очаква се съдът да вземе решение в ранния следобед днес по искането на държавното обвинение.

Към настоящия момент обвиняемите Мартин Филипов, както и двама полицейски служители – Стефан Филипов от 1 РУП и Петър Кънев, полицейски инспектор в сектор „Борба с организирана престъпност", са задържани за 72 часа с постановление на прокурор.

На Мартин Филипов-Дебелия са повдигнати обвинения за набиране, транспортиране и приемане на лица с цел да бъдат използвани за развратни действия, на полицай Филипов - за лично укривателство и издаване на служебна информация, а срещу Кънев - за лично укривателство.

До задържането им на 1 юни в Благоевград се стигна след разследване, продължило повече от месец, след подадена жалба от една от жертвите на сводника за упражнявано насилие и тормоз. Впоследствие били използвани СРС-та, които разкрили участието на служителите на реда в престъпната дейност.

Под ръководството и надзора на Районна прокуратура - Благоевград продължават да се извършват процесуално-следствени действия по досъдебно производство за трафик на жени.

Провеждат се разпити на свидетели, както и обиски и претърсвания, за които е получено предварително разрешение от съда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай