Прокуратурата поиска доживотен затвор за убийците на Ники

Прокуратурата поиска доживотен затвор за убийците на Ники | StandartNews.com

Прокуратурата поиска доживотен затвор за тримата подсъдими за убийството на 16-годишния Николай Димитров от Враца, съобщава Конкурент. Според държавното обвинение, престъплението е извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

В съдебна зала бе потвърдено, че конфликтът е възникнал заради това, че приятелят на Ники, който бил с него в заведението, казал „този цайсмен много вика", визирайки Ивайло Миланов, който в същия момент разговарял на висок тон със свой познат пред заведението.

Тогава Миланов се приближил към двете момчета и без да е сигурен кой е казал това по него адрес, влязъл в словесен спор с 16-годишния Николай. „Аз ли съм цайсмен" – казал Ивайло на Николай. Той пък от своя страна му отвърнал с репликата „Много си отворен", при което последвал удар от страна на Ивайло Миланов към Ники. 16-годишното момче отвърнало също и настанало меле.

Тогава се появил Ивайло Каменов, който хванал Николай, а свидетелят Александър Йолашки задържал Ивайло. Целта им била да ги спрат побоя, но действията се развили по съвсем друг начин.

Ники замахнал с ръка, за да го пусне Каменов, но и той започнал да му нанася удари. Всичко се разиграло пред входа на заведението. В мелето Иван Каменов бута момчето по стълбите и той пада. Побоят над него продължил. Ивайло и Иван нанасяли удари по главата и тялото на момчето. В това време се появил и Калин Димитров. Според прокуратурата, по категоричен начин е установено, че той е пристискал с крак главата на момчето, а след това му е нанасял и удари.

В пренията си прокурор Асен Пашански бе категоричен, че Николай е бил в безпомощно състояние. Според държавното обвинение, въпреки, че не са планирали да убиват момчето, тримата подсъдими са били наясно с факта, че ударите и ритниците в главата на 16-годишниа Ники, биха могли да приключат с фатален край.

Прокурорът отбеляза и факта, че след като приключил побоя, Николай се качил отново по стълбите пред заведението, а Иван Каменов започнал да му удря шамари и да го плюе в лицето. През това време момчето се молело на Каменов да спре.

Страните приеха, че делото е изяснено откъм фактическа обстановка. В съдебна зала днес ще бъдат изслушани и адвокатите на подсъдимите, както и на защитата на почерненото семейство.

Утре се очаква петчленният наказателен състав, председателстван от съдия Петя Вълчева да постанови присъда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай