Прокуратурата проговори за убийството на психолога

Извършителят на убийството на Иван Владимиров-Нав е задържан за 72 часа

Прокуратурата проговори за убийството на психолога | StandartNews.com

Извършителят на убийството на психолога Иван Владимиров-Нав е задържан за 72 часа и обвинен в предумишлено убийство. Предстои прокуратурата да поиска постоянния му арест, съобщи на брифинг говорителят на СГП Десислава Петрова, предаде БНТ.

ВИЖ ОЩЕ: Първи разкрития за убийството на известния психолог

"Разпитани са съседи, разпитите продължават и към момента. Убийството е извършено вчера около 10 часа вечерта в жилищна кооперация на улица "Черковна". Вероятно прибирайки се към дома си, пострадалият може би е влязъл в конфликт с обвиняемия и според доказателствата до момента е застрелян с изстрел в областта на лицето. Няма очевидци. Трупът е намерен от двама съседи, които малко преди това са чули шум. Заварили го на междуетажната площадка и са подали сигнал до 112. Изискали сме справка, но тя още не е получена", каза тя.

Между двамата е имало конфликтни взаимоотношения на междусъседска основа и спорове от битов характер. В процес на изясняване е точната причина, поради която е извършено убийството, заяви Петрова. Към момента само е събеседвано с извършителя, но не е ясно дали разпитът му с адвокат е приключил. Мъжът не отрича за извършеното.

Няма информация дали оръжието му е служебно, изискана е справка дали е бил в трудови взаимоотношения с МВР. При беседите мъжът заявил, че е бил служител на КАТ-София до 2000 година. Все още обаче не е събрана необходимата документация, посочи Десислава Петрова.

"Обвинен е за предумишлено убийство по чл. 115 от НК, което е наказуемо с лишаване от свобода от 10 до 20 години. Чака се адвокат, за да му бъде предявено. Задържан е с постановление на наблюдаващия прокурор за 72 часа, предстои да бъде предявен иск за постоянното му задържане", каза тя.

От прокуратурата все още не могат да потвърдят броя на сигналите, които извършителят и жертвата са подавали един срещу друг.

"Знаем, че е имало подадени сигнали от обвиняемия срещу жертвата, които са били за това че пострадалият е наел три лица, които да откраднат подготвени за предаване на вторични суровини отпадъци от обвиняемия. Става въпрос за случка от 2020 г. В процес сме на изясняване на всичко останало", уточни говорителят на СГП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай