Продължава търсенето на убиеца от Костенец (ОБНОВЕНА)

Вчера полицията откри тялото на мъж, който живеел в непосредствена близост до дома на Зайков

Продължава търсенето на убиеца от Костенец (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Полицейски сили продължават разследването на второто убийство в рамките на седмица в Костенец. Все още обаче няма резултат от издирването на Стоян Зайков. Главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви, че още не е потвърдена връзка между убийството на съседа на издирвания и Милена Шишкова.

Той поясни, че престъпленията са извършени с различни оръжия. А последната жертва не е била в пряк конфликт със Стоян, добави ст. комисар Николай Спасов, директор на ОДМВР - София.

Вчера полицията откри тялото на мъж, който живеел в непосредствена близост до дома на Зайков. 42-годишният Валентин Петров е бил убит с ловна пушка. Мъжът е съсед и трети братовчед на издирвания Стоян Зайков. Деляла ги една ограда.

Ще докараме допълнителни сили в Костенец, ще бъде задържан евентуалният извършител на убийствата, категоричен бе главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов,, цитиран от Фокус.

Попитан дали втората жертва е споделила с тях притеснения спрямо съседа си Стоян Зайков, той каза: „Не, той пред нас категорично е заявил, че ще ни оказва съдействия и че с каквото може ще ни е полезен. Не е имал притеснения и не ги е споделял с нас. Това ни навежда, че той може да е и евентуален помагач, но това са само догадки“.

„Той е живял сам. Разведен е. Биващата му съпруга има дете. Не живее тук в района. През деня е бил на работа, последно е видян жив на 15.00 часа предния ден. Намерен е от роднината, който го е потърсил“, заяви Иванов“, добави Иванов. Той обясни, че сигналите, подавани в полицията, са проверени и никои от тях не отговаря на описанието.

„През нощта работата продължи и сега продължава и ще останем тук, докато не бъде заловен извършителят, няма да си тръгнем, за да е осигурена сигурността на гражданите“, изтъкна главният комисар на МВР. Попитан дали в дома на втората жертва са намерени доказателства, че там някои се е укривал, той отговори: „Няма данни, след направен опит са иззети веществени доказателства. Предстои им анализ. Със сигурност убиецът е пребивавал там, но дали през цялото време е бил там, или е влезнал непосредствено преди убийството, предстои за доказване“, добави главният комисар на МВР.

„На цялата територия на града има полицейски сили. Правим анализ на ситуацията, ще докараме допълнителни сили и ще бъде задържан евентуалният извършител“, подчерта Иванов.

Той призова гражданите да подадат веднага сигнал в полицията, ако видят нещо съмнително.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай