Прибраха потрошилите кола на журналист от Монитор

Даниел Траянов и Борислав Александров са в ареста за 72 часа

Прибраха потрошилите кола на журналист от Монитор | StandartNews.com

Софийската районна прокуратура задържа за 72 часа двамата, опитали да извършат кражба на вещи от автомобила на зам.-главния редактор на агенция „Монитор“ Наталия Радославова, съобщиха от държавното обвинение.

На 3 юни т.г. наблюдаващият прокурор е повдигнал обвинение на Даниел Траянов и Борислав Александров за извършено от тях престъпление  – опит за кражба в условията на съучастие, извършена с техническо средство. От държавното обвинение уточняват, че деянието е извършено на 27 май т.г., около 17,30 ч., като извършителите са проникнали в колата, паркирана в центъра на София, използвайки техническо средство, и след като изкъртили част от предното табло и срязали някои от кабелите, се опитали да отнемат намиращи в автомобила вещи – авторадиокасетофон, таблет и др.

След изтичането на 72 часа арест ще бъде изготвено и внесено в СРС искане за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Траянов и Александров бяха разкрити от полицията по записи на видеокамери само за броени дни. Траянов е влязъл в автомобила на Радославова, изкъртил цялото табло, събрал всичко, включително телефона на детето й и таблет, сложил ги в найлонов плик и го метнал на задната седалка. През това време отцепка му правил Александров, който по камери от редакцията се вижда как прави знаци с ръце да се обърне всичко наопаки в автомобила. Даниел е разпитан пред съдия, а аверът му е станал свидетел срещу него.

Даниел Траянов е осъждан като през 2006 г. е сключил споразумение с прокуратурата, признавайки вината си за извършена кражба. Навъртял е в досието си и грабежи. Борислав Александров няма присъди, но за сметка на това в досието си е записал 19 криминални прояви, сред които и нанасяне на телесни повреди.

В хода на разследването станало ясно още, че преди да започнат да тършуват, двамата бандити са се дрогирали с пико и са пили алкохол. Единият дори заложил купен от майка му телефон, за да има пари за наркотици.

И Даниел, и Борислав са от Бистрица, а до центъра на София, където се намира редакцията на „Телеграф медия“, стигнали с такси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай