Пребиха с камъни работник на магистрала "Струма"

Пребиха с камъни работник на магистрала "Струма" | StandartNews.com

Кръв оплиска автомагистрала „Струма"

Шок и ужас на пътя за Гърция в района на село Левуново, където работник на строителна фирма бе пребит като куче с камъни от бесен шофьор. Кървавата трагедия се разигра в петък малко след 13,30 часа на Лот 4 на автомагистрала „Струма", който е в ремонт. Лек автомобил със затъмнени стъкла подминал населеното място, но на километър по-надолу в посока Кулата имало бариера. Там двама работници спират всички коли и ги пренасочват по обходен маршрут, тъй като заради ремонта движението в участъка е забранено.

48-годишният пазач Николай Ч. вдигнал стоп палка, за да спре наглия шофьор. След това му направил забележка и го помолил веднага да напусне района, който е в ремонт. От возилото обаче изскочил вбесен шофьорът, който бил с нож в ръка. Докато крачел към работника, грабнал огромен камък от земята. Нахвърлил се върху охранителя, съборил го на земята и започнал да го налага с камъка по главата. „Потресен съм, не мога да повярвам, че такова нещо може да случи посред бял ден.

Извършителят е бил с жена и дете. Двамата колеги са си свършили работата, техните задължения са да спират всички шофьори да не влизат в участъка, който е в ремонт. Бях и в спешния център. Лекарите ви казаха, че са по пътя пострадалият е издъхнал. Надявам се полицията да залови бързо убиеца. Потресен съм от тази чудовищна агресия, която не е предизвикана по никакъв начин. Загиналият мъж ми е роднина.

Убиецът го е довършил пред погледа на жената и детето, както и на другия наш работник. Служителят ни не е могъл да реагира. Ние не носим калашници, не сме на война, а сме там, за да работим",, заяви през сълзи Методи Бачев, един от собствениците на фирма „Агромах". Издъхналият мъж живее в София, но е от Симитли. След като пребил зверски работника, нападателят потрошил с бухалка и колата му. После се качил в своя автомобил и отпрашил в неизвестна посока. Пострадалият е закаран с линейка в Спешен център-Сандански, където медиците само констатирали смъртта му. Появи се информация, че биячите са били четирима, но това не бе потвърдено от полицията. От пресцентъра отказаха повече данни за случая.

"Полицията поиска две поемни лица, изпратил съм хора от селото. Пътят за Кулата минава през населеното място, а не по ремонтирания участък. Ужасно е да намериш смъртта си, задето си си свършил работата. Нямам думи, цялото ни село е потресено, вярвам, че няма нормален човек, който да не се ужаси от случилото се", каза кметът на Левуново Иван Стоилов.
По случая е образувано досъдебно производство за умишлено убийство срещу неизвестен извършител по член 115 от НК, уточниха от Окръжна прокуратура – Благоевград. По непотвърдена информация извършителят е криминално проявен мъж от Сандански, който се издирва. Полицейското му досие е доста богато, но е на свобода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай