Потрес! Какво поиска убиецът с Поршето

И какво реши съдът за Любенов

Потрес! Какво поиска убиецът с Поршето | StandartNews.com

Софийският градски съд отхвърли молбата за изменение на мярката "задържане под стража", подадена от 39-годишния Димитър Любенов, който пиян и дрогиран предизвика катастрофа на Околовръстното шосе, при която загина французин.

Инцидентът стана на 25 септември м.г. около 4.30 часа. Автомобилът на Любенов - "Порше Панамера", се е движил със 195 км/час, когато мъжът се е опитал да се включи от локалното платно в основното. При последвалия сблъсък с форд, в който е пътувало френско семейство, по-малкият автомобил се преобръща.

64-годишният Лорен Пети загива на място.

В хода на разследването бяха събрани доказателства, че обвиняемият е управлявал поршето след употреба на кокаин и с концентрация на алкохол в кръвта си 1,73 промила. Установено е, че скоростта на автомобила е била 195 км/ч 

Наказанието, което той може да получи е между 15 и 20 години затвор или доживотна присъда.

"Направих грешка, виновен съм, но не съм голям престъпник, не съм убиец, не съм го направил умишлено. Вече 6 месеца съм в ареста. Знам, че ще имам присъда, но сега искам малко лично свободно време да прекарам с близките си, да се погрижа за възрастната си майка", каза днес Любенов пред градските магистрати. 

Съдът обаче му напомни, че общественият ред и сигурност са по-важни, от неговите лични нужди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай