Сряда,

Поршето на Бургазата - ключ към загадката за изчезването на бизнесмена

От: Стандарт, снимка Флагман -
2497
Поршето на Бургазата - ключ към загадката за изчезването на бизнесмена
A
A
A

В 20:30 часа вчера приключи първият ден от издирването на безследно изчезналия бизнесмен от Черноморец Весо Петров-Бургазата. Още преди 12 часа вчера полицейските части сформираха група за издирването му в гористата местност около Атия и село Росен, в която се включиха доброволци и местната ловно-рибарска дружинка, съобщава Флагман.бг.

По данни на хора, които са го познавали добре, Бургазата имал навика да гостува често на свой приятел, който имал ранчо в този район.

Известно е също, че притежавал и незаконно оръжие.

Изчезна мастит бизнесмен от сивия сектор по морето

Една от версиите, по които работят разследващите, е самоубийство. Тя може и да отпадне, тъй като разпитаните дотук свидетели смятат, че това не е човек, който би сложил край на живота си, независимо в колко затруднено положение ще изпадне.

Странното е, че джипът му „Порше Кайен” не е засечен от нито една трафична камера по главния път Бургас-Созопол или пък частна охранителна камера във всички посоки, околовръст къщата му, в непосредствена близост до в.с. ”Свети Никола”.

Поради тази причина полицаите се опасяват, че от днес нататък им предстои дълга и тягостна процедура по претърсването на десетки подземни гаражи в района на в.с. ”Свети Никола”.

Първоначално трябва да се издирят собствениците или наемателите им, да бъдат предоставени ключове или кодове за достъп дистанционно.

Съществува зловеща опасност Бургазата и джипът му да се намират именно в един от тези подземни паркинги.

Според източник на Флагман.бг, голяма част от тези имоти са построени именно от братята Здравко и Весо Петрови, някои от тях в различни съдружия. И към момента по данни на Флагман.бг, Здравко Петров продължава да строи луксозни къщи в района на в.с. „Свети Никола”.

Ако Весо е решил да слага край на живота си, няма логика да постъпи така, че никога да не бъде открит, а тялото му да изгние в джипа, заключен от него самия в подземен гараж. По-логично е да е бил повикан за среща по разрешаване на някакъв бизнес проблем, какъвто Весо имал с много партньори през годините.

От днес освен в гората, ще започне претърсване на подземните и наземни гаражи. Самото издирване се затруднява и от това, че вчера следобед валя проливен дъжд и са заличени следите от тежката машина на Бургазата, ако той е някъде из гората между Росен и Атия.

Със сигурност братът Здравко може да бъде полезен, тъй като според майка им Зора Петрова двамата са водили разговор в 09:15 часа. Тя не казва обаче кой на кого се е обадил в този час. В 09:30 часа Здравко звънни повторно на брат си, но той не отговаря, от което разследващите си правят извода, че телефонът му вече е бил оставен вкъщи, както и документите, и по-важните вещи.

Бургазата изчезва само с ключовете си за Порше Кайен. На излизане от двора е засечен от съсед. Установено е още, че час и половина по-късно, вече около 11 часа Здравко, отново набира телефона на брат си, но той продължава да дава свободно. След 12 часа на обед вчера 7-годишната му дъщеричка потвърждава, че сутринта баща ѝ дал закуска, а после обяснил, че се налага да отиде до магазина.

Братът със сигурност знае какви тревоги може да е имал по-големият му с две години и седем месеца брат Весо.

На 2 март тази година Весо Петров, чиито име по документи е Веселин Миладинов Петров, е излязъл окончателно на свобода срещу 5 хил.лева парична гаранция, определена от Районния съд. Прокуратурата е обжалвала тази мярка пред Окръжния съд, но гаранцията е потвърдена.

Припомняме, че той бе заловен през октомври м.г. след побой над местен бизнесмен, също строител, който твърди, че е бил рекетиран първоначално за 300 хил.евро, а след това мизата е била намалена на 100 хил.евро. Става дума за партньорско строителство в апарт комлекс „Съни айлънд”. Този бивш партньор каза, че се намира далеч от Черноморец - в столицата, където бил на сватба през целия уикенд.

Така Бургазата изкара два месеца в ареста в бургаския затвор, а след това още три месеца с проследяваща гривна.

По неофициални данни Бургазата има 34 криминални регистрации до този момент.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички