Поршето на Бургазата - ключ към загадката за изчезването на бизнесмена

Джипът не е засечен от нито една трафична камера по главния път Бургас-Созопол

Поршето на Бургазата - ключ към загадката за изчезването на бизнесмена | StandartNews.com

В 20:30 часа вчера приключи първият ден от издирването на безследно изчезналия бизнесмен от Черноморец Весо Петров-Бургазата. Още преди 12 часа вчера полицейските части сформираха група за издирването му в гористата местност около Атия и село Росен, в която се включиха доброволци и местната ловно-рибарска дружинка, съобщава Флагман.бг.

По данни на хора, които са го познавали добре, Бургазата имал навика да гостува често на свой приятел, който имал ранчо в този район.

Известно е също, че притежавал и незаконно оръжие.

Изчезна мастит бизнесмен от сивия сектор по морето

Една от версиите, по които работят разследващите, е самоубийство. Тя може и да отпадне, тъй като разпитаните дотук свидетели смятат, че това не е човек, който би сложил край на живота си, независимо в колко затруднено положение ще изпадне.

Странното е, че джипът му „Порше Кайен” не е засечен от нито една трафична камера по главния път Бургас-Созопол или пък частна охранителна камера във всички посоки, околовръст къщата му, в непосредствена близост до в.с. ”Свети Никола”.

Поради тази причина полицаите се опасяват, че от днес нататък им предстои дълга и тягостна процедура по претърсването на десетки подземни гаражи в района на в.с. ”Свети Никола”.

Първоначално трябва да се издирят собствениците или наемателите им, да бъдат предоставени ключове или кодове за достъп дистанционно.

Съществува зловеща опасност Бургазата и джипът му да се намират именно в един от тези подземни паркинги.

Според източник на Флагман.бг, голяма част от тези имоти са построени именно от братята Здравко и Весо Петрови, някои от тях в различни съдружия. И към момента по данни на Флагман.бг, Здравко Петров продължава да строи луксозни къщи в района на в.с. „Свети Никола”.

Ако Весо е решил да слага край на живота си, няма логика да постъпи така, че никога да не бъде открит, а тялото му да изгние в джипа, заключен от него самия в подземен гараж. По-логично е да е бил повикан за среща по разрешаване на някакъв бизнес проблем, какъвто Весо имал с много партньори през годините.

От днес освен в гората, ще започне претърсване на подземните и наземни гаражи. Самото издирване се затруднява и от това, че вчера следобед валя проливен дъжд и са заличени следите от тежката машина на Бургазата, ако той е някъде из гората между Росен и Атия.

Със сигурност братът Здравко може да бъде полезен, тъй като според майка им Зора Петрова двамата са водили разговор в 09:15 часа. Тя не казва обаче кой на кого се е обадил в този час. В 09:30 часа Здравко звънни повторно на брат си, но той не отговаря, от което разследващите си правят извода, че телефонът му вече е бил оставен вкъщи, както и документите, и по-важните вещи.

Бургазата изчезва само с ключовете си за Порше Кайен. На излизане от двора е засечен от съсед. Установено е още, че час и половина по-късно, вече около 11 часа Здравко, отново набира телефона на брат си, но той продължава да дава свободно. След 12 часа на обед вчера 7-годишната му дъщеричка потвърждава, че сутринта баща ѝ дал закуска, а после обяснил, че се налага да отиде до магазина.

Братът със сигурност знае какви тревоги може да е имал по-големият му с две години и седем месеца брат Весо.

На 2 март тази година Весо Петров, чиито име по документи е Веселин Миладинов Петров, е излязъл окончателно на свобода срещу 5 хил.лева парична гаранция, определена от Районния съд. Прокуратурата е обжалвала тази мярка пред Окръжния съд, но гаранцията е потвърдена.

Припомняме, че той бе заловен през октомври м.г. след побой над местен бизнесмен, също строител, който твърди, че е бил рекетиран първоначално за 300 хил.евро, а след това мизата е била намалена на 100 хил.евро. Става дума за партньорско строителство в апарт комлекс „Съни айлънд”. Този бивш партньор каза, че се намира далеч от Черноморец - в столицата, където бил на сватба през целия уикенд.

Така Бургазата изкара два месеца в ареста в бургаския затвор, а след това още три месеца с проследяваща гривна.

По неофициални данни Бургазата има 34 криминални регистрации до този момент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай