Половин тон кокаин хванат на борсата в Слатина

При акцията бяха заловени трима души, между които и бивш шеф в митниците

Половин тон кокаин хванат на борсата в Слатина | StandartNews.com

Близо половин тон е задържаният преди два дни кокаин, импрегниран в кашони с цитрусови плодове, съобщи днес във Варна главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

По думите му кашоните са над 6700, а данните на МВР сочат, че от кашон би трябвало да се извлече между 80 и 100 грама наркотик. Пазарната цена е 22 милиона евро на едро, каза още Иванов. Той уточни, че според информацията, с която разполага МВР, наркотикът е с изключително висока чистота, и като бъде премесен и пуснат в дилърската мрежа стойността му става близо 100 милиона лева.

Главният секретар каза, че кашоните са прибрани на сигурно място и се охраняват, а едва днес сутринта е приключило разтоварването на цитрусите от тях. За нас това е нов начин за пренасяне на наркотик и трябва да успеем да го извлечем от самата хартия, обясни той.

Кокаинът е стигнал по море до Европа, а след това по суша до България. Най-вероятно дрогата е предназначена за българския пазар.

В петък на зеленчуковата борса в Слатина беше открито огромно количество кокаин - кашони напоени с наркотичното вещество. Пратката е пристигнала у нас от страна извън Европейския съюз. Заловеният кокаин е с много високо качество и е около стотина килограма.

При акцията бяха заловени трима души, между които и бивш шеф в митниците. По непотвърдена информация това е Красимир Керемедчийски, бивш шеф на столичната митница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай