Вторник,

Полиция в най-известните чалготеки! Какво търсят

От: Стандарт -
2007
Полиция в най-известните чалготеки! Какво търсят
A
A
A

13 от най-известните нощни клубове в столицата и в три областни града са проверени в рамките на специализирана операция срещу наркоразпространението, съобщиха от пресцентъра на МВР. Действията са реализирани в нощта 22 срещу 23 октомври (събота и неделя) на територията на СДВР и областните дирекции в Пловдив, Бургас и Варна.

Операцията е разпоредена от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев и е проведена под методическото ръководство на сектор "Наркотици" на Главна дирекция "Национална полиция", се казва в лаконичната информация на МВР. Според източник на Lupa.bg, след проверяваните заведения са прочутата "Мегами", както и оборотните заведения "Плаза" и "Клуб 33" в Студентски град. Проверена е и хитовата дискотека "Театро" в София.

В хода на специализираната операция са проверени 13 питейни заведения. В района на заведенията е предприет и контрол за недопускане на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества.

По време на полицейските действия е извършена проверка на 186 лица (за 21 от тях е установено, че са от активния криминален контингент). Задържани са общо 14 лица, 2 от които са били обявени за общодържавно издирване. Образувани са 7 досъдебни производства, съставени са 11 протокола (7 - по ЗМВР и 4 - констативни). Иззети са различни по вид и количество наркотични вещества, се казва в съобщението на МВР. Имената на заеденията, в които е проведена акцията, не се съобщават.

От МВР съобщиха пред репортер на Lupa.bg, че идеята е този тип проверки да станат регулярни. Те ще се правят всеки петък и събота в най-големите дискотеки в София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com