Полицаят убиец палил вратите на други момичета

Полицаят убиец палил вратите на други момичета | StandartNews.com

Ловеч. Има много сигнали, че полицаят убиец Иво Маринов е участвал в подпалване на вратите на апартаменти на други момичета. Няма как тенденциозното му отношение към женския пол да е било незабелязано от ръководството на областната дирекция на полицията в Ловеч, твърди депутатът от БСП Димитър Горов. Според него органите на реда са имали достътъчно информация за нестабилното му поведение преди убийството на 25-годишната Ивелина Славчева пред дискотека „Илит” в събота. Горов посочи за пример случая в Плевен, където Маринов преследвал млада сервитьорка и подпалил колата й. Народният представител съобщи и за друг скандален случай с полицай в Ловеч, когато служител на реда изнасилил жена по време на служба. Виновникът с пагони се отървал само с доброволно напускане на системата, а издевателството било публична тайна в града.

Стотици жители на Ловеч участваха в бдение със свещи на лобното място на Ивелина пред дискотеката. Те настояха местната полиция да се прочисти от типове като Маринов, а извергът да бъде осъден на доживотен затвор без право на замяна.

Проверка ще покаже дали полицаите в Ловеч са действали адекватно при оплакванията срещу колегата им Иво Маринов, къментира във Варна вътрешният министър Цветан Цветанов.

Маринов беше обвинен в убийството на приятелката си - 25-годишната Ивелина Славчева. Той я разстрелял с 5 куршума. Момичето непрекъснато подавало сигнали в местната полиция за психически тормоз от страна на Иво. Полицаите обаче не допускали, че той може да убие Ивелина. Затова сега ще се извърши проверка дали са реагирали професионално.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай