Полицаят с дрогата бил и куриер. 1000 лв. на курс

Полицаят е наблюдаван от 5 месеца

Полицаят с дрогата бил и куриер. 1000 лв. на курс | StandartNews.com

Столичният полицай, който бе арестуван с дрога, е решил да изкарва допълнителни пари като обикновен куриер на дрога. Явно е планирал да напусне скоро работата си, за да работи само в тъмния сектор. Това стана ясно на извънреден брифинг на прокуратурата.

Минималната куриерска сума била над 1000 лева на еднократен курс, предаде БЛИЦ.

Полицаят е наблюдаван от 5 месеца, а 9 години е бил служител на 6-то районно управление.

Вчера е получен анонимен сигнал в дирекция вътрешна сигурност към МВР, че същия следобед се подготвя сделка с участие на полицая. Организирана е съвместна акция на СДВР и Дирекция вътрешна сигурност на МВР, в рамките на която служителят е спрян за проверка в Студентски град, управлявайки лека кола.

При проверката той е признал, че има в себе си наркотици. Извършен е обиск на лицето и претърсване на колата. Във вътрешния му джоб е открито вещество, наподобяващо кокаин, а в жабката - топка тревиста маса, наподобяваща марихуана. По-късно веществата са изследвани и са отговорили на предположенията за кокаин и марихуана.

Служителят от своя страна е отказал проверка чрез тест за наркотици. По това време той е бил в болничен. Незабавно е образувано досъдебно производство. Лицето е задържано за срок до 72 ч.

Тепърва ще се изясни от къде се е снабдявал с дрогата. Докато е карал, е бил сам. Той е от издирвачите на 6-то районно управление. Предимно е работел в района на Студентски град.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай