Племенникът на Митко Палаузов се обесил

Племенникът на Митко Палаузов се обесил | StandartNews.com

Габрово е в шок. Племенникът на легендарното партизанче Митко Палаузов се обеси, съощи "Монитор". 23-годишният Станислав Палаузов е открит мъртъв с примка на шията, на 2 ноември в една от стаите на бащината си къща в края на Габрово. Младежът завързал въжето за стар вентилатор, висящ от тавана на помещението и увиснал на него.
Станислав е син на природения брат на загиналото партизанче Митко Палаузов, който също носи неговото име.

След като Митко и майка му Ганка са убити на 1 април от фашистите в скривалището на партизанкия отряд на Осеникова поляна, бащата Трифон се жени повторно за Величка, вдовицата на негов загинал боен другар. През 1954 година им се ражда син, когото те отново кръщават Митко. Този Митко умира на 6 октомври 2010 г от рак. Пет години по-късно синът му Станислав слага край на живота си. Габрово е в шок и никой не знае каква е причината, подтикнала младежа да се самоубие. Според слуховете, приживе баща му имал доста дългове и от известно време кредиторите притискали Станислав да им връща парите.

Познатите на младежа обаче, не си спомнят той да е изглеждал като човек с някакви проблеми. Няма данни за депресия или отчаяние и от профила му в социалната мрежа Фейсбук. За последно Палаузов младши е работил като сервитьор в габровско заведение. А отскоро с приятелката си се бил събрали за да живеят заедно като семейство. Нещо, което прави още по-необяснимо поведението му. Няма оставено и предсмъртно писмо, което още повече заплита случая и евентуалните мотиви за самоубийството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай