Пиян авджия застреля три овчарки

Кучетата плашат дивеча, обяснил на пастира, набил го и му задигнал телефона

Пиян авджия застреля три овчарки | StandartNews.com

София. Пиян авджия застреля с ловна пушка три овчарки и ограби пастира на стадото. Инцидентът е станал на 27 ноември. Днес от полицята съобщиха, че е задържан извършителят, който се оказал криминално проявен за кражби.

След нападението жител на Ихтиман подал съобщение в полицията, че наетият от него овчар бил нападнат и ограбен в местността "Джурджин дол". Непознат мъж във видимо нетрезво състояние, въоръжен с ловна пушка, е застрелял трите кучета и една овца, а после нападнал пастира с дърво. След като му нанесъл побой, насочил оръжието към беззащитния мъж и му отнел мобилния телефон с обяснението, че така няма как да го издаде.

Служителите на реда предприели активни оперативни действия за издирването на извършителя. След няколкоседмична работа влезли в дирите на 24-годишния извършител от село Веринско. Изяснено е, че във фаталния ден той бил на лов заедно с членовете от ловната си дружинка. Докато авджиите почивали в хижата, той се отправил пиян към нищо неподозиращия овчар. Обвинил го, че кучета гонят дивеча. После хладнокръвно застрелял животните, а по-късно набил и ограбил стопанина им. 

Мъжът е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Материалите са докладвани на районната прокуратура. Повдигнато обвинение, работата по пълното документиране на извършеното престъпление продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай