Пиян стреля по влак. Искал да респектира пътници

народът изтрещява

Пиян стреля по влак. Искал да респектира пътници | StandartNews.com

Пияни, надрусани, озревели хора.... Животът след година пандемия става направо опасен. След като пиян джигит едва не помете маса народ в Казанлък, а Стара Загора се гърмяха заради парче злато, днес прокуратурата в Своге съобщи за нови изстрели, досущ като в хорър.

Пиян, дрогиран 33-годишен мъж застанал на перона на гарата и започнал да стреля по отпътуващ влак за столицата.

Случаят е от понеделник, около 16 часа, в Районна прокуратура-Своге се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК - непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, пише в прессъобщението на магистратите.

Стрелбята принудила машиниста да спре влака, а хората от перона започнали да пищят от страх. Пътуващите също били ошашавени.

33-годишният К.А. прибрал набързо гилзите си и избягал от местопрестъплението. После се прибрал вкъщи и там бил задържан от полицията. Обяснил им, че искал да респектира пътуващо във влака лице. Оръжието, с което е стрелял, било газов пистолет, който той след изстрела сам разглобил.

Изследванията показали, че мъжът е бил под влияние на голямо количество изпита водка и бира, таблетки „Клонарекс“ (лекарство за лечение на епилепсия) и метадон. Предстои изготвяне на комплексна психиатрична и психологическа експертиза, с оглед преценка на психическото му състояние.

Мъжът и бил осъден през 2016 г. за хулиганство, тогава се измъкнал с наказание „пробация“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай