Пироман пали бутици по холивудски

Камера засне потресаващи кадри с маскиран подпалвач

Пироман пали бутици по холивудски | StandartNews.com

Враца. Мъж с маска лисна пред вратите на два търговски обекта запалителна течност и им драсна клечката. Ужасяващите кадри, достойни за лента на Холивуд, са били изпратени в рубриката "Аз, репортерът" на бТВ. Оказва се, че инцидентът е станал във врачанския град Оряхово малко след 1,30 часа на 19 декември.

На записа, направен от видеокамерите на сградата, ясно се виждат действията на пиромана. Той обаче едва ли е предполагал, че пламъците ще обхванат и него, докато се опитва да избяга.

"Явно е целял да срине цялата сграда. Вие виждате на кадрите - човекът гори, а той би трябвало да потърси помощ отнякъде", казва Аида Георгиева, която е собственик на магазините.

Огънят е изпепелил цялата стока в бутика, щетите са за около 100 000 лева. С помощта на пожарната и на вятъра, който духал в обратна посока във фаталната нощ, хранителният магазин е спасен. Семейството обаче е сринато. Потърпевшите нямат логично обяснение кой и защо може да посегне на бизнеса им.

"Не съм получавала заплахи, не дължа пари на никого, никой не ми дължи  на мен. Това е на конкурентна основа. Страхувам се, че могат да ни подпалят, както спим", казва Аида Георгиева.

От полицията са категорични, че палежът е умишлен, но задържан за случая няма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай