Сряда,

Пиене от сутринта докарало смъртта около Своге

От: сс -
Пиене от сутринта докарало смъртта около Своге
A
A
A

 

Стара вражда и много пиене са довели до кървавата трагедия край село Церово, завършила с два трупа. Това разказа вдовицата на 63-годишния охранител Гешо, който застреля своя колега Радослав и после се самоуби в дърводелския цех край селото, което е близо до Своге, съобщи "Марица".

Ангелина и пазачът, известен повече с прякора си Буров, живеели заедно от година, а преди месец сключили граждански брак.  Тя има две деца от предишния си мъж, които и в момента живеят при нея.

Преди време между Гешо и Ради, който по принцип работел като общ работник, избухнал скандал. "Ради ме нагруби и мъжът ми побесня. Удари го с юмрук, а после и с една летва, но това беше преди няколко седмици", разказа Ангелина, която мислела, че конфликтът е приключил.

В неделя тя, Гешо, брат ѝ и цялата фамилия се събрали на великденска трапеза. Купонът започнал още по обяд и вървял със солидно количество алкохол. Гешо трябвало да застъпи на смяна в цеха вечерта. В момента той бил останал единствен пазач, защото неговият колега Иван, с когото се редували, починал на 8 март. Затова временно в тази роля влязъл Ради.

Към 20 часа в дома на Ангелина дошъл шефът на фирмата Борислав, за да закара Гешо в дърводелския цех, който е доста далеч от Церово.  Жената и едно от децата решили също да се разходят до горе и да занесат почерпка за Великден.

"Гешо и Ради пийнаха по бира и всичко си беше наред, към 22,30 часа шефът им реши да си тръгва, качи мен и детето, за да ни свали в селото. Ради, на когото смяната свърши, реши да остане горе във фургона да преспи", разказа Ангелина.

Вероятно в следващия час се е стигнала до свадата между двамата колеги, завършила със смъртта на Ради. Той бил застрелян с ловната пушка, която Гешо държал горе в цеха.

Към 23,30 часа убиецът се обадил на шефа си Борислав и му казал, че е убил Ради и смята да се самоубие. После затворил телефона и спрял да вдига. Шефът му веднага запалил колата и подкарал към цеха. Когато стигнал там, заварил двата трупа на двора.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички