Пари или любов зад бесилките в Мадан

Пари или любов зад бесилките в Мадан | StandartNews.com

Мадан. Мадан трепери от прокоба с бесило. Двама приятели - 24-годишният миньор Бедри Хасанкев и 20-годишният Рамадан Бодуров, увиснаха на въжето за по-малко от 24 часа. Трети от компанията - 27-годишният Красимир Димитров, пък заплашил вкъщи в понеделник вечер, че ще висне на бесилото, и свърши в психиатрия. Грозен слух, че четвърти младеж от групичката - някой си Стоимен, си е сложил въжето в маданския кв. "Конски дол", съвсем втрещи града. Мълвата обаче не се потвърди. "Проверен е домът му, но не е открит. Стоимен е извън областта, вероятно да си търси работа, както казват близките му", обясниха от смолянската полиция.

Любовен триъгълник, секта, дрога и алкохол - това са "най-горещите" версии за серийните самоубийства в Мадан. Фаталната Севжана, 15-годишното гадже на Бедри, веднага бе заподозряна, че е в дъното на драмата. "Абсурд!", скочиха близките на 20-годишния Рамадан. Севжана не е имала закачка с него, кълнат се Бодурови.

Причината за драмата може да се окаже далеч по-прозаична - пари.

Бедри дошъл в Мадан от родното си село Мързян преди 1,5 г. Само за 6 месеца направил невероятна кариера и станал миньор I степен, като стигнал до заплата от 1500 лв. - имали го за истински баровец. "Това момче учуди всички ни. Само на 23 г., а успя да стане един от най-добрите коминджии. Да се правят комини под земята е най-тежката и трудна работа в рудниците", разказва дългогодишният синдикален лидер на миньорите в "Горубсо"-Мадан Румен Каров. Той описа Бедри като много скромен, но уравновесен и амбициозен. Призна, че знаел за връзката му със Севжана, но не бил чувал да имат проблеми. Нито любовни, нито финансови. Бедри дори теглил кредит от 30 бона, взел си апартамент и го стегнал. Съседите му от кв. "Възраждане" обаче признаха, че натрупал дългове навсякъде. Продавачката в близкия магазин призна, че Бедри не бил идвал от 20 дни, защото от доста време не плащал и му отказали да го записват повече на вересия. Дължал и на съседните магазини, а в склад за строителни материали имал борч от 2 бона.

Приятелят му Рамадан пък бил безработен. "Не пиеше, не са верни слуховете, че не изтрезнявал", категоричен бе вуйчо му Исмет Меликаров. Но не скри, че Рамадан е правил няколко опита за самоубийство. Преди 3 месеца заплашил, че е разочарован от живота и ще скочи от терасата. На 12 април за пореден път едва го спрели да не си посегне. От прокуратурата потвърдиха, че има предсмъртно писмо, но отказаха да съобщят какво пише в него. "Когато ми казаха, че брат ми е мъртъв, щях да умра и аз", сподели треперещ Салих Бодуров. Днес - ден след като погреба брат си, момчето навършва 18 г. Още по-разстроена е майка му. Жената припадала няколко пъти покрай погребението. Бодурови намерили Рамадан обесен почти на колене под ниския около 150 см. "Продължи да диша и в линейката, но там на път за болницата го изпуснахме", разказва по-малкият му брат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай