Пари от имот в дъното на екшъна в Стара Загора. Развръзката

Криминално проявеният прострелял събирачи на дългове

Пари от имот в дъното на екшъна в Стара Загора. Развръзката | StandartNews.com

Развръзка на драмата в Стара Загора. Мъжът, който простреля двама души, а след това се барикадира в склад и заплаши командосите, че ще се лее кръв, се предаде и бе арестуван.

ВИЖ ОЩЕ: "Не влизайте, всичко ще стане в кръв". Мъж се барикадира

Мъжът се беше барикадирал в складова база близо до руския пазар в града. Той е прострелял двама души снощи, потвърди пред журналисти директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора ст. комисар Лазар Христов. Причината е, че те са търсили от него невърнати кредити.

Барикадиралият се е продал имот преди няколко дни, но е имал да връща пари на хора с бързи кредити. Те са дошли да си търсят парите, но мъжът ги е прострелял, и се е барикадирал.

Около полунощ е получен сигнал в ОДМВР - Стара Загора за две лица с огнестрелни рани, които са потърсили спешна помощ. Едното от лицата е с наранявания в областта на ръката, другото - в коремната област. Разпитан е мъжът с по-леките наранявания.

Получихме първоначални насоки за цялата ситуация и начина на прострелването. Колегите работиха цяла нощ, а в днешния ден установиха, че въпросните лица са търсили невърнати кредити от техен длъжник, който е и евентуален извършител на прострелването, коментира ст. комисар Христов.

Барикадиралият се мъж е криминално проявен и наркозависим. Служители на МВР успели да го убедят да се предаде. С него е разговаряла съпругата му, близките му, синът му, психолози и полицейски служители, поискана е помощ и от Специализиран отряд за борба с тероризма, каза още комисарят.

Двамата простреляни са постъпили в Университетската многопрофилна болница за активно лечение “Проф. д-р Стоян Киркович” снощи, потвърди управителят на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев.барикада Стара Загора

Ранените мъже са без опасност за живота. "При единия се е наложила операция на коремни органи, в момента е стабилен. Другият пациент също е обработен хирургично", каза проф. Йовчев.

Пострадалите също са криминално проявени. В момента се извършват огледи, изземват се гилзите, оръжието, с което се предполага, че са нанесени уврежданията. Оръжието е незаконно притежавано, предстои да бъдат назначени експертизи, за да се установи дали с него е стреляно. Иззети са и видеозаписи в района.

Образувано е досъдебно производство за опит за убийство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай