Петък,

Пак задигнаха кутия за дарения за болно дете

От: Стандарт -
324
Пак задигнаха кутия за дарения за болно дете
A
A
A

Обект на посегателство от крадци стана пореден магазин от голяма търговска верига. Крадците опитали да оберат монетите от машина за кафе, поставена пред търговския обект, но не успели. След това решили да влязат в магазина и да откраднат кутия, поставена за събиране на дарения за болно дете, съобщи Нова тв.

„Обектът е денонощен. След 22 часа работи на прозорче от съображения за сигурност. По някаква причина продавачката решава да ги пусне вътре с цел да бъдат обслужени по-адекватно. Това се случва, когато клиентът иска да има повече избор”, обясни Николай Петков, управител на веригата магазини.

След предишните посегателства над кутиите за дарения от обектите на веригата, служителите й събирали сумите от тях всеки ден, за да може в тях да остават минимални суми. В момента на кражбата в кутията е имало между 10 и 15 лева.

Управителят на търговските обекти обясни, че извършителите не деянието не са същите, които са откраднали другите дарения.

„Това са съвсем нови герои. От наши източници научихме, че са от квартала и са семейство с  дете. Имало е момиче, което е отнемало вниманието на продавачката”, коментира Петков.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com