Отряд „Кобра“ на психолог след престрелката

Отряд „Кобра“ на психолог след престрелката | StandartNews.com

Задържаният за грабежа на заложна къща остава в ареста

Всички служители на полицейския отряд за задържане „Кобра" ще се срещнат с психолог, защото по време на преследването и престрелката в София вчера е имало опасност за живота им. Днес те трябва да преминат през събеседване, съобщи Би Ти Ви

При екшъна, който се разигра в столицата посред бял ден, един от грабителоте беше убит, а друг задържан. Той остава в ареста, а случаят е поет от Софийска градска прокуратура.

В 14 ч. в кв. „Надежда"двама въоръжени нахлуха в заложна къща на бул. „Ломско шосе". Те са наблюдавани от полицията по предварително подаден сигнал. Екипите от „Кобра" са по следите на престъпниците в продължение на час.

Около 15 ч. ги настигат на бул. „Възкресение", където двамата маскирани предизвикват катастрофа и успяват да избутат четири автомобила на полицията и два на случайни граждани. Престрелка се развихря пред блоковете пред очите на всички минувачи. Стрелба има и във вътрешността на квартала, до бл. 29 в „Красна поляна".

Един от бандитите Христо Георгиев, известен като Ицо Полицая, умира от раните си.

„Беше много страшно, полицаите гонеха някой, чуха се четири изстрела, след което разбрахме, че е починал крадецът", сподели свидетелката на случката Маги Сиркова.

Тя каза, че се е притеснила за децата си, които са били в градината, която е до строежа, където е открит втория човек. Жената се е обадила на госпожите в детската градина да не изкарват децата, защото е опасно.

Ицо Полицая е известен крадец, който се занимава главно с въоръжени грабежи. В близките години той и Росен Кирилов, известен като Човката, са задържани няколко пъти за опасни въоръжени грабежи – единият във Враца, а другият в Челопечене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай