Сряда,

Отмъщение! Забиха кирка в камера на КАТ

От: Администратор -
A
A
A

Неизвестни смелчаци забиха кирка в камерата на Пътна полиция, поставена на Околовръстния път, близо до Казичене, съобщава БНР.

Устройството беше поставено там заради увеличения брой на катастрофите в района. От МВР обясниха, че устройството не е сериозно повредено. Камерата ще бъде ремонтирана и върната на място до броени дни.

В началото на юли влязоха в сила промени в Закона за движение по пътищата, с които бяха премахнати задължителните знаци, указващи къде има камери. Измененията бяха гласувани спешно в пореден опит на държавата да намали катастрофите с жертви.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че когато има табели шофьорите намаляват скоростта само в тази зона, след което отново "дават газ" и продължават да се движат с превишена скорост. Според управляващите по този начин водачите развиват чувство на безнаказаност и се губи възпитателният ефект.

Такъв режим имаше и преди няколко години, но той беше променен през 2015 година, заради многото глоби, които падаха в съда с аргумента, че няма предвиден законов ред за използване на мобилните камери.

Тагове:

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички