Откриха съдия застрелян в дома му

Съседи намерили тялото, подозират самоубийство

Откриха съдия застрелян в дома му | StandartNews.com

Съдия от Старозагорския апелативен съд беше открит прострелян в дома му.

Разследващите подозират самоубийство.  42-годишния Стилиян Манолов е намерен от съседи в безпомощно състояние и огнестрелна рана в гърдите  насред вътрешния двор на 4-етажната кооперация в Стара Загора, където живеел. Оръжието, с което е прострелян е открито в мазето, където най-вероятно е бил произведен и изстрелът. Пистолетът е законно притежаван от Манолов, който е започнал юридическата си кариера преди време като военен следовател в Пловдив. Преди десет години е имал два ипотечни кредита, става ясно от саморъчно попълнена през 2012-а година декларация, съобщи "Монитор".

От прокуратурата уточняват, че по образуваното досъдебно производство са извършени огледи на местопроизшествието. Иззети са дактилоскопни следи и са назначени балистична и съдебномедицинска експертизи. Предстои да бъде назначена ДНК- експертиза.

Стилиян Манолов пристига в старозагорския административен съд през 2016 г.. Преди това последователно е бил прокурор в Гълъбово и съдия в карловския районен съд. Справка от ВСС показва, че е бил сред най-натоварените съдии в Града на липите. През м.г. е бил повишен в ранг „съдия в апелативен съд“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай