Откриха криптоферма в Българово

В помещението са намерени и иззети 75 от т.нар. копачки

Откриха криптоферма в Българово | StandartNews.com

Снимка: ОДМВР-Бургас

Две фирми са наемателите на помещенията в град Българово, където днес бе открита крипто ферма. Служителите на бургаската полиция и на електро - разпределителното дружество проверили адрес, заради изключително висока консумация на електроенергия.

В помещението са намерени и иззети 75 от т.нар. копачки за различни криптовалути, множество видео карти, вентилатори и платки.

На място е констатирано и незаконно присъединяване към електромрежата, като щетите се изчисляват на около 70 000 лева на месец. Задържан за 24 часа е наемателят на помещението, който отказал съдействие на полицията.

„В последните месеци няколко пъти електрозахрването около тази сграда се сриваше. Хората се обаждат на мен, а не на ЕВН и аз обикновено виках авариен екип, за да го възстанови. Никога не съм виждал хора да влизат и излизат от тази сграда. За мен беше напълно непонятно кои са наемателите. Живущите наоколо ми разказваха, че постоянно се чувал някакъв шум, все едно работят климатици“, разказва пред Флагман.бг кметът на Българово Йордан Йорданов.

Той уточни, че в една и съща линия с тази сграда били закачени 10 къщи, точно те имали проблеми с електрозахранването в последните месеци.

Сградата, която се намира на ул.“9 септември“ е двуетажна постройка от тоталитарно време. Повече от 15 години не е имала наемател. Последно е била дискотека, а през соца – ресторант, сладкарница и универсален магазин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай