Осъдиха Сиси за лихварство

Осъдиха Сиси за лихварство | StandartNews.com

Перник. Серийният убиец от Перник Станислав Ангелов – Сиси се сдоби с трета присъда, този път за лихварство. Съдът в родния му град го наказа с 8 години затвор и глоба от 13 бона за престъпления срещу финансовата, данъчната и осигурителната системи.

Прокуратурата погна семейството на Сиси заради тузарския мерцедес, с който безработният престъпник се фукаше по улиците. Лизинговата вноска за колата е 2400 лева. Във фамилията обаче работи само баща му Ангел Лазаров и то срещу заплата от 2 бона. В същото време майката и съпругата на Станислав живеят доста охолно. Затова държавата започна разследване за лихварство и пране на пари.

Оказа се, че апартаментите в София и останалите имоти са отнети от клиенти, закъсали за лесни заеми срещу непосилна лихва. Един от тях – този на бул. „Дондуков“ в столицата е взет от една от жертвите на Сиси – Биляна Кръстева. мерцедесът, БМВ и въпросното жилище се отнемат в полза на държавата, решиха магистратите. Те наказаха с три години, но условно и бащата на Сиси Ангел.

В момента Станислав излежава 30-годишна присъда за убийствата на съученичката си Биляна, бармана Цветелин Карпузов и полицейския син Кирил Христов. След зловещия процес за трите жертви, магистратите му дадоха и 18 години затвор за разстрела на наркодилъра Николай Христов-Хайо.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай