Осъдиха баща от Крушовица, пускал порно на дъщерите си

Осъдиха баща от Крушовица, пускал порно на дъщерите си | StandartNews.com

На 6 години затвор беше осъден  мъж, който блудствал с двете си дъщери, съобщи "Конкурент". Бащата на момичетата се възбуждал от това да пуска порно пред тях и да се съблича чисто гол. Ужасът, в който живеели две от петте деца на подсъдимия, продължил близо година. Момичетата били заплашвани и удряни от татко си, за да не кажат на някой какво се случва в дома им. Психиката на двете малолетни девойчета не издържала и те избягали от вкъщи.

Бащата, който е родом от Оряхово, но живеел в недалечното село Крушовица, започнал да блудства с двете деца през лятото на 2012 г. До края на април следващата година момичетата системно били затваряни в стая с татко си, където той пускал порно и се събличал.

Съдебният състав, председателстван от съдия Агнеса Ставарова, призна подсъдимия за виновен по повдигнатото му обвинение и му наложи наказание 9 години лишаване от свобода. Тъй като мъжът поиска делото срещу него да бъде разгледано по съкратената процедура, наказанието беше намалено с 1/3, съгласно закона.

„Конкурент" научи, че подсъдимият е от ромски произход. Преди години се събрал и заживял с българка. При неизяснени обстоятелства жената починала и децата останали под крилото на баща си. Тогава започнали и гаврите. До разплитане на случая се стигна, след като момичетата избягали от вкъщи и потърсили помощ от тяхна по-голяма сестра, която вече била семейна. Децата отишли при баба си и дядо си по майчина линия и те уведомили дирекция „Социално подпомагане", а оттам случаят бил възложен и на полицията.

Съдия Ставарова постанови наказанието да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвора и по 10 000 лв. обезщетение за всяко от момичетата. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай