Вторник,

Очите е бил в по-лоши условия в затвора в Турция

От: Редактори -
375
Очите е бил в по-лоши условия в затвора в Турция
A
A
A

Димитър Желязков-Митьо Очите е бил в безкрайно по-лоши условия в затвора в Турция, каза в „Тази сутрин” по бТВ проф. Николай Радулов, бивш главен секретар на МВР и експерт по сигурността.

„Несравними са условията в българския затвор с тези в турските, които са пословични с грубостта си и с отвратителното отношение към арестантите”, каза Радулов.

Той добави, че най-вероятно Митьо Очите е бил сериозно лишен от възможностите за комуникация в турски затвор.

„Най-важното е, че след всички заявки на прокуратурата, че е събрала доказателства за това, че Митьо Очите е ръководител на престъпна група, тези заявки ще трябва да бъдат овеществени в съда”, на мнение е Радулов.

„Смятам, че ако за тези шест месеца прокуратурата, съвместно с МВР, работят както трябва, биха могли да съберат изключително много доказателства за ролята и влиянието на Митьо Очите в престъпността по Черноморието”, добави той.

Според Радулов хората по морето са уплашени за бизнеса си.

„Много вероятно е да са събрани достатъчно доказателства Митьо Очите да бъде осъден. Вероятно е обаче отново да се стигне до споразумение с прокуратурата и за всички тези велики престъпления, за които ни говореха, да получи малка присъда от 2-3 години и да си ръководи бизнеса от затвора”, допусна експертът.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички