ОБЗОР: Перник под блокада след взривен банкомат /ОБНОВЕНА/

Фото: Тримата издирвани от МВР

ОБЗОР: Перник под блокада след взривен банкомат /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Взривен в Сапарева баня банкомат стана причина и Перник да се окаже под полицейска блокада. Гръмнатата машина за пари е била в центъра на курортното селище. Сигналът за дръзкия обир е подаден около 3.30 часа в четвъртък.

Незабавно са предприети оперативно-издирвателни действия. Криминалистите успели да засекат автомобила, с който е извършено престъплението. Крадците преминали през полицейските блокади, имало е риск за живота на служителите, сподели пред медиите главният секретар на МВР Младен Маринов, който оглави операцията по залавянето на бандата. В крайна сметка джипът на престъпниците бе намерен - зарязан в дера. В него са имало бутилки със сгъстен въздух, ползвани за взривяването на банкомати, както касетите с парите от обира в Сепарева баня. Преследваните минали през дерето на реката и се укрили в гората в района на пернишкото село Боснек.

В акцията по издирването се включиха барети, хеликоптер, дронове, следови кучета. В района на Перник се извършваха обиски на няколко адреса.

Първоначално от МВР съобщиха, че са задържали един мъж и издирват други трима за кражбата. След това бяха щракнати белезници на още един заподозрян, а главният секретар съобщи,че се знае кои са останалите издирвани.
По неофициална информацията задържаните са Павел - Павката и Красимир Йорданов - Джонката.

Приизовават се гражданите, които имат информация за издирваните, да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото районно управление. Анонимността им е гарантирана

Преследването на бандитите продължи през целия ден. По информация от МВР това са хората, които са отговорни за част от разбитите банкомати в последните месеци, но не са само те.

За около половин година със сходен почерк бяха взривени 11 банкомата.

Двамата закопчани работят за Пуйката

Павел - Павката и Красимир Йорданов - Джонката са били в групата на добре познатия с множество обири и присъди Валентин Йорданов Пуйката. Той самият обаче не бил сред издирваните, научи "Стандарт". Павката имал автоморга в района на пернишкия квартал "Мошино", където имало предимно Аудита. Познат бил и като ковчежника на Пуйката, но не бил криминално проявен. За разлика от него Джонката е с дълго криминално досие. От малък се е занимавал с кражби на коли, а след това се специализирал в обири и разбиване на каси, но за параван има и частен бизнес - държи кафене в пернишкия квартал "Изток".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай