Обвиниха Божков за 7 нови престъпления

Специализираната прокуратура го привлече към наказателна отговорност

Обвиниха Божков за 7 нови престъпления | StandartNews.com

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност Васил Божков за ръководене на организирана престъпна група с участието на още трима души, създадена с цел извършване на тежки умишлени криминални престъпления, съобщиха от държавното обвинение.

Според събраните до момента доказателства престъпната група е действала на територията на България от 2012 г.

Така формираното между всички обвиняеми престъпно сдружение е имало за цел да извършва съгласувано в страната убийства, изнудвания и други тежки престъпления.

Освен за ръководене на престъпна група по новото досъдебно производство по отношение на Васил Божков са изготвени и обвинения за подбудителство към убийството на лицата Й. Д., М. В., А. П. и Б. С.както и за оказване на принуда с цел насилствено разпореждане с недвижим имот и за опит за изнасилване на лице от женски пол чрез използване на сила, като деянието не е довършено по независещи от дееца причини.

Зад първите два инициала най-вероятно се крият благоевградският бизнесмен и хазартен бос Йордан Динов, който бе застрелян в центъра на София през април 2012 г., и Манол Велев, който на 11 юли 2007 г. бе прострелян в главата пред входа на жилищна кооперация в столицата. Той оцеля по чудо, но оттогава е във вегетативно състояние.

До момента на Васил Божков вече са повдигнати обвинения за 11 престъпления.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай